AUTI3

In 2014 maakten we voor het eerst kennis met de VZW Auti 3 en School Ten Desselaer in Lovenjoel als start en finish van onze heerlijke Smulfietstocht.

De opbrengst van onze Smulfietstocht ging dan ook naar school Ten Desselaer. Dit is een basisschool van Type 3 d.w.z. enerzijds voor kinderen met gedrags- en emotionele problemen; en anderzijds voor kinderen met een autisme-spectrumstoornis.

Deze school begeleidt in totaal in hun kleuter- en lagere schoolklassen zo’n 125 kinderen. Hun kleinschaligheid en aanpak op maat van het kind (inclusief begeleiding door logopedisten, ergotherapie, …) zijn een belangrijke troef.

Dankzij de Smulfietstocht van 2014 konden we fietshelmen en herstelling van fietsen voorzien om een begeleide fietstocht naar zee mogelijk te maken.

Een deel van de opbrengsten van de Smulfietstocht uit 2015 en 2016 werden opnieuw geschonken aan Auti3. Deze schenking stond volledig in teken van het financieren van een ‘snoezelruimte’. Een ruimte die alle zintuigen op een relaxerende manier prikkelt en zo de noodzakelijke rust kan brengen voor het kind.



Als u graag onze sociale projecten steunt kan u een storting doen op volgend rekening nummer: BE12 3630 2440 0792