F.A.Q.

Wie mag lid worden van Rotaract Leuven?   
Je bent jong en je wilt wat? Join us! De Rotaract bestaat voornamelijk uit jongeren van 18 tot 35 jaar.
Ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen, wil je nieuwe mensen leren kennen en tegelijk ook je steentje bijdragen aan de maatschappij, dan ben je wie we zoeken!
Ook heel wat studenten zijn lid van Rotaract. Contacteer ons gerust via de website of één van de Rotaracters in je vriendenkring om meer te weten te komen over de clubs.

Ik ben geïnteresseerd:  waar kan ik meer info krijgen ?  
Op deze website vind je al wat informatie maar stuur gerust een mailtje of neem deel aan één van onze activiteiten of vergaderingen!
We zijn altijd op zoek naar M/V met talent om zich in te zetten voor het goede doel, om zich te amuseren en nieuwe mensen te leren kennen.

Wat doet Rotaract allemaal ?  
Een Rotaract club is een actieve vereniging voor gemotiveerde jongeren die allerlei uiteenlopende activiteiten organiseert zoals galabals, culturele evenementen, sportwedstrijden, weekends en allerhande uitstappen en weekends. De opbrengst hiervan wordt steevast gebruikt om zelf een sociaal doel te sponsoren.
Onder het motto ‘Rotaract is een club dóór en vóór jongeren’ heeft iedereen de kans om zijn eigen activiteiten voor te stellen en te realiseren.

Welk engagement vraagt Rotaract ?  
Je haalt eruit aan vriendschap en ontwikkeling wat je er zelf in investeert… Uiteraard hebben we allemaal onze eigen agenda waardoor er nooit van je verwacht zal worden dat je op elke activiteit aanwezig bent. Er worden immers elk weekend diverse activiteiten georganiseerd waar je aan kan deelnemen. Verder wordt er binnen elke club één maal per maand vergaderd. Hier krijg je de kans om zelf met je eigen voorstellen naar voor te komen en ook je eigen steentje bij te dragen.
Kom eens een dagje mee naar een activiteit en je ziet vanzelf wel hoe het loopt!

Is er een selectieprocedure ?  
Absoluut niet! Iedereen is welkom!! Wil je je engageren en het reilen en zeilen van ‘Rotaract’ van dichterbij komen bekijken, twijfel dan niet!
Je kan altijd, zonder engagement, deelnemen aan een activiteit of vergadering. Als je beslist je aan te sluiten bij een club ben je eerst stagiair. Dit geeft je de kans de club beter te leren kennen vooraleer je lid wordt.

Moet ik zoon/dochter zijn van een Rotary-lid om in de Rotaract te treden ?
Iedereen mag lid worden van Rotaract, ook al ken je niemand binnen ‘Rotaract’! Eenmaal je de leeftijd bereikt om te Rotaract te verlaten, is er ook geen enkele verplichting om nadien bij Rotary te gaan. Ook hier word je volledig vrij in gehouden.

Zijn jullie een businessclub ?
Laat dit duidelijk zijn: Rotaract is géén businessclub! Het samen organiseren, helpen & amuseren, maakt vrienden voor het leven, zoals dat in elke jeugdvereniging het geval is. Rotaracters komen niet samen om professionele redenen.

Ik wil mij maatschappelijk engageren, maar heb schrik dat Rotaract een “elitaire snobclubke” is zoals iemand me zei. Klopt dit ?
Helemaal niet! Wij zijn gewone jonge volwassenen die iets in deze maatschappij willen betekenen en hierbij liefst zoveel mogelijk zelf onze handen uit de mouwen willen steken om mooie projecten te realiseren.

Geef een antwoord