Rara? Wat is Rotaract?

Dit magische sleutelwoord is een samensmelting van ‘Rotary’ en ‘Action’ en het is gekend over de hele wereld. Rotaract is de jongere versie van Rotary, de grootste en meest productieve serviceclub ter wereld. Net als de Rotariërs zetten ook wij ons actief in voor de gemeenschap. Wij willen op onze eigen manier iets betekenen voor de samenleving.

Als één van de 6750 Rotaract Clubs verspreid over 146 landen, verenigt onze Leuvense club een groep dynamische jongeren tussen 18 en 35 jaar, studenten én jonge werkenden, die zich in Leuven en omstreken met volle overtuiging inzetten om hun eigen leven en dat van anderen meer kleur te geven. Het eerste gebeurt als vanzelf door het laatste, want door onze handen uit de mouwen te steken ten voordele van anderen, geven we ons eigen leven meer zin en we beleven er nog plezier aan ook!

Onder het internationale motto “Service above Self”, organiseren wij allerlei activiteiten waarbij we proberen om zoveel mogelijk geld in het laatje te brengen ten voordele van verschillende sociale projecten. In Leuven spitst ons werk zich enerzijds toe op onze jaarlijkse Kerstactie, de Paaseieren-verkoop en leuke evenementen zoals een fietstocht, een voetbaltoernooi of een dropping.  Alle sponsoring en inkomsten van onze evenementen komen ten goede aan tal van lokale sociale projecten (zie https://rotaractleuven.be/#sociale-projecten).

Daarnaast organiseren wij jaarlijks een dag waarbij verschillende mindervalideorganisaties uit Groot-Leuven worden uitgenodigd.

Verder staan we ook altijd klaar om een handje toe te steken bij de grote acties van onze peterclubs Rotary Club Leuven en Rotary Club Leuven-Rotselaar.

Bij dit alles dragen we, net als Rotary, vriendschap hoog in het vaandel.

Maandelijks komen wij één keer samen voor een clubvergadering, dit is steeds de tweede vrijdag van de maand in TC Lovanium te Leuven. Daarnaast zijn er ook de talrijke commissievergaderingen in kleinere groepen (‘Sociaal’, ‘Clubzaken’ en ‘Events’).

Naast het ‘officiële’ clubleven hebben we ook tal van plezante neven-activiteiten: we sporten samen (squash, tennis, badminton, fietsen, kajakken …), we gaan samen naar events van andere clubs zoals galabals en zo veel meer! Of gewoon iets gaan drinken 😉

Rotaract opent ook deuren naar het buitenland. Zo zijn er jaarlijks Europese bijeenkomsten van alle Rotaract clubs in Europa/de wereld! Los van elke religieuze of politieke kleur, Rotaract is dé plaats om vriendschap en sociale inzet met elkaar te combineren.

Voel je er wat voor om beter kennis te maken met de geheimen van Rotaract? Heb je nog wat tijd over en wil je die tijd ook op sociaal vlak laten renderen?

Stuur eens een mailtje naar: info@rotaractleuven.be of schrijf je eens in voor een clubvergadering!

Tot snel!

Met Rotaractse groeten,

Rotaract Club Leuven